Ilay den Boer

En dus zal ik weer gaan

Theater

zaterdag
20 april
20:30 uur

Regie: Ilay den Boer

Tekst: Jurjen Sytsma | Songteksten & Vertalingen ‘Oud Zuid’: Gert den Boer en Dries van der Werf

Spel: René Jonker, Rosalie Wammes en Myrthe Boersma

Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Tijdens het concert is de bar open, drink samen met Rik op het leven en wordt deelgenoot van zijn dagelijkse gevecht met moraal en plicht.

En dus zal ik weer gaan is een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme? 

Als onderdeel van de research werkte Ilay den Boer bij Het Leger des Heils Dordrecht. Hierdoor ontmoette hij vele mensen die in een kwetsbare fase van hun leven verkeerden. Hij leerde de perspectieven van mannen als Rik van binnenuit kennen.

TG Ilay is een initiatief van theatermaker Ilay den Boer (1986). Zijn voorstellingen zijn documentair: ze baseren zich op persoonlijke ervaringen en verhouden zich tot de maatschappelijke actualiteit. Zo werkte hij o.a. bij een AZC en Het Leger des Heils om op basis van deze ervaringen theater te maken. In het verleden maakte Ilay den Boer de succesvolle reeks Het Beloofde Feest over zijn geboorteland Israël. De reeks speelde in binnen- en buitenland. Hij ontving hiervoor verschillende onderscheidingen o.a. de Charlotte Köhler prijs 2011, de BNG Nieuwe theatermakers prijs 2011 en zijn voorstellingen werden zowel voor Het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival geselecteerd. Het boek Het Beloofde Feest dat hij met Jurjen Sytsma schreef werd in 2018 uitgebracht door Uitgeverij Meulenhoff.

 

Recensies

En dus zal ik weer gaan

“Een pijnlijk herkenbare collage over iemand die voluit wil leven en tegelijkertijd aanloopt tegen plichtsbesef en schuld.”

Theaterkrant

En dus zal ik weer gaan

“Ooit schreef hij een lied, in dronkenschap, over de wind die hij volgt, maar niet „mijn kind”. In dit ene refrein balt hij het drama samen van zijn bestaan.”

NRC

En dus zal ik weer gaan

“En dus zal ik weer gaan is op zijn sterkst als Rene Jonker zich op het lang niet zo evidente snijvlak tussen vrijheid en verantwoordelijkheid begeeft.”

Parool

En dus zal ik weer gaan

“Het is verleiding, belazering, ontroering en soms totaal over de top maar met een hart van goud gemaakt.”

Cultureel Persbureau

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau