IVGI&GREBEN

De Voorlopers

Dans

vrijdag
7 februari
20:30 uur

Choreografie: Uri Ivgi & Johan Greben

Muziek: Tom Parkinson

Spel: Joan Ferré Gomez, Robin Nimanong, Serena Facchini, Noa van Tichel, Winter Wieringa. stagiaires: Vanessa Piccioni, Valentina Di Lullo

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 17 jaar succesvol samen en hun gelauwerde werk is over de wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien. Na de succesvolle tournee afgelopen seizoen van hun dansvoorstelling We Are In Trouble, die begon in de Culturele Hoofdstad van Europa Leeuwarden/Friesland 2018 en afsloot op het Lowlands Festival presenteren Ivgi&Greben hun nieuwe dansvoorstelling De Voorlopers.

De Voorlopers is voor Ivgi&Greben een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk van negativisme willen zij de positieve, bevrijdende kracht van idealen voorop stellen. Vijf dansers komen als eerstelingen aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen?

Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste. Het is een laboratorium van verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen mens en zijn omgeving: een test-site. Via het medium dans en de woordeloze communicatie die alle lichamen verbindt, wordt het publiek betrokken bij de uitdagingen van de situatie waarin de dansers zich bevinden.

IVGI&GREBEN

Uri Ivgi en Johan Greben werken vanaf 2003 samen en zijn een ervaren choreografenduo met ruim 30 choreografieën op hun naam. In de afgelopen 14 jaar zijn zij vooral internationaal actief geweest.

In de verschillende landen waar ze werkten werd de kwaliteit van hun krachtige, fysieke en expressieve danstaal onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance ontvingen.

Beide makers zijn daarnaast actief als docent en choreograaf bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ en de Henny Jurriëns Stichting (zomerworkshop) en ook als workshopleiders bij het Cinedans Festival.

De Voorlopers is de tweede voorstelling die zij in Nederland uitbrengen onder de naam IVGI&GREBEN.

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Dans

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau