De Nieuwe Oost: Igor Vrebac & nnb

Heroes & voorprogramma

festival

woensdag
26 juni
20:30 uur

JONGE MAKERS FESTIVAL

Voor het Jonge Makers Festival zijn verschillende theateropleidingen en pas afgestudeerden gevraagd om bijzonder eigen werk aan ons voor te stellen. Ook is er de mogelijkheid om de makers te ontmoeten.

HEROES - Igor Vrebac

A TRIBUTE TO WOMEN

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

HEROES is geheel woordloos en dus verstaanbaar voor allen.

CREDITS

Maker: Igor Vrebac | Performers: Inbal Abir, Nina Fokker, Nicole Geertruida | Music: Tonny Nobel | Costumes: Mirte Engelhard | Light: Rob Daanen | Image: Menno van der Meulen | Image design: Jolijn Ceelen | Sponsor: RH MOTORCYCLES, City Bootcamp Arnhem | Thanks to: Eve Hopkins, Linda Kokke, Nikkie Jessen, Maria Wattel, Michelle Vlemmix, Shannen Delilah

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer festival

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau