Marjolijn van Heemstra/Theater Rotterdam

Stadsastronaut

Theater

vrijdag
29 maart
20:30 uur

Regie: Erik Whien

Spel: Marjolijn van Heemstra

Als we onze planeet willen redden moeten we gaan leven als astronauten, zei astronaut Wubbo Ockels op zijn sterfbed.
Zijn overtuiging wordt wereldwijd door vakgenoten gedeeld. Uitzoomen, de ruimte ervaren en onze kwetsbaarheid onder ogen zien kan ons het toekomstperspectief geven dat we nu zo ontberen. Mooi gezegd. Maar hoe dan? Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een team van specialisten een astronautenopleiding voor aardbewoners die ze liet testen door haar buren in een oude Amsterdamse volkswijk.

Want hoe vind je ruimte voor het heelal in je leven als de plantsoenendienst voortdurend je voortuin overhoop schoffelt?
Hoe ervaar je kosmische verbondenheid als je de moskee op de hoek als een grote bedreiging ziet? In de theatervoorstelling ‘Stadsastronaut’ komen de buren verslag doen van hun opleidingstraject. Poëzie en praktijk, ideaal en werkelijkheid komen bij elkaar in een handleiding voor de toekomst.

Biografie
Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker. Eerder stond zij op het podium met o.a. de voorstellingen Jeremia en Als ik de liefde niet heb en Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap. In Trouw schrijft zij een wekelijkse column over het moderne leven van kersverse ouders. Met haar roman En we noemen hem won Marjolijn de BNG Bank Literatuurprijs 2017, met deze roman staat zij tevens op de shortlist Libris Literatuurprijs.

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau