TIME

Twee makers van T.I.M.E.

Blue Monday

maandag
18 december
20:30 uur

De laatste Blue Monday van 2017 bestaat uit twee voorstellingen, gemaakt door afgestudeerde studenten van T.I.M.E., de postacademische muziektheateropleiding van het Koninklijke Conservatorium en de Veenfabriek.

De eerste voorstelling is ZOG, van Karlijn Hamer en Mathijs de Valk ZOG (moedermelk) biedt troost, op zoek naar de geboorte van iets nieuws, op zoek naar hoop. Aanschouw deze poëtische stem-installatie van de winnaars van de Amsterdam Fringe Silver Award 2016 (COLLAPS). In een veld van tientallen kleine speakers bouwen Karlijn Hamer (zang) en Mathijs de Valk (electronica) een één-klanksconcert. Hoeveel kan er met onze perceptie van één klank gebeuren? Kan het monotone leiden tot iets nieuws? De tonen vermenigvuldigen zich als wezens die over deze aarde heen lopen. Elke toon is een leven wat komt en gaat. Jury Amsterdam Fringe awards over COLLAPS: “Deze boeiende voorstelling is sterk en poëtisch. Een betoverend duo nam ons mee op een reis waarvan we niet wilden dat hij zou eindigen. Tekst, compositie, zang en spel zijn prachtig gecombineerd tot een theatrale trip geïnspireerd op een klassiek verhaal.”

De tweede voorstelling is De jongen die gek werd (van liefde) van Marijn Prakke met medewerking van barokzangeres Ai Sakabayashi. Ik heb seks en liefde nooit goed kunnen scheiden. Dat kwam gewoon niet in me op. Niet uit romantische overwegingen. Ik heb romantiek nooit gezien als meer dan een dun laklaagje Maar liefde als overlevingsstrategie. Ik vind dat nog steeds geen gekke gedachte.
In een ijdele poging samen te vallen met de ander, zoals de ongedeelde mens uit de Griekse mythologie, hult Marijn Prakke zich in drag. Kun je samenvallen met de ander? Is het überhaupt wel verstandig dat te proberen? En, als we dat dan weten, waarom proberen we het dan toch? Aan de hand van Sarah Kane, Henry Purcell en een foto van zichzelf als vijfjarige verkleed als Boy George onderzoekt Marijn Prakke de liefde, en wat het betekent gekend te worden.

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Blue Monday

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau