George & Eran producties ism UAF

Kinderen van Aleppo

Theater

Tekst: George Elias Tobal

Spel: George Elias Tobal

Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof.

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dít was de lente waarop zij hadden gewacht. Waarop zij zo lang hadden gehoopt.

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel.

Vrijheid!

In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheids-strijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen.

Kinderen van Aleppo schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit vol absurditeit en ongeloof, doch met humor. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten.

Een initiatief van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.
Deze voorstelling wordt aangeboden in het kader van het 70-jarige bestaan van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Gouden Kalf-winnaar George Tobal, tijdens zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie zelf begeleid door het UAF, is lovend: ‘Het UAF stimuleert mensen en helpt dromen verwezenlijken’ .
Lees hier een interview met George Tobal:www.uaf.nl/georgetobal
Meer informatie over UAF en de voorstelling:www.uaf.nl/kinderenvanaleppo

De opbrengst van de avond komt ten goede aan UAF.

Extra: na afloop van de voorstelling is er een Q&A met George Tobal en de Syrische studente Siham Atassi (Universiteit Leiden).

De avond wordt (mede)mogelijk gemaakt door Studium Generale Leiden en J.F.V. Grotius.

  Uitverkocht
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau