Het Volksoperahuis i.s.m. Teatro KadaKen

Greaseman

Muziektheater

vrijdag
27 oktober
20:30 uur

Regie: Albert Schoobaar, Kees Scholten

Tekst: Jef Hofmeister, Albert Schoobaar

Muziek: Jef Hofmeister (gitaar), Konkie Halmeyer (steelpan), Walther Muringen (trompet, percussie)

Spel: Kees Scholten, Norma Cova

Op Curaçao doet een verhaal de ronde. Een mysterieuze man doolt door de straten en maakt de buurt onveilig. Het is onmogelijk om hem te pakken te krijgen; zijn hele lichaam is ingesmeerd met olie, waardoor hij iedereen ontglipt. In de volksmond staat hij bekend als de ‘greaseman’.

Het Volksoperahuis en Teatro KadaKen uit Curaçao combineren het verhaal van deze mysterieuze man met het honderdjarig bestaan van de olieraffinaderij op het eiland. In de jaren ’80 werd deze door Koninklijke Shell voor 4 gulden van de hand gedaan aan de Curaçaoënaars. Het bedrijf houdt de bevolking in een wurggreep: de vervuiling van de fabriek is immens, maar zonder de raffinaderij zou het halve eiland zonder werk zitten.

In de muziektheatervoorstelling Greaseman keert een voormalig Shell-manager uit Nederland terug naar het eiland. Een Curaçaose vrouw confronteert hem daar met de spoken uit het verleden en het verhaal van de greaseman. De laatste keer dat hij gezien werd was in 1969, tijdens een opstand waarbij de halve stad in brand stond. Nu, anno 2017, duikt hij weer op. De voorstelling Greaseman vertelt een onverwacht actueel verhaal vol jazzy calypsoklanken, melancholieke steelpan en trompet en rake liederen.

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal

Meer Muziektheater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau