Thomas kist

Thomas Kist is Cinematographer, scenarist, cameraman en art director. Jarenlang was hij de vaste cameraman van Boudewijn Büch en reisde mee naar verre oorden voor Büchs programma De wereld van Boudewijn Büch. Boudewijn Büch draagt zelfs zijn boek Eilanden op aan zijn “televisionaire reisgezellen”, waaronder Thomas Kist.

Thomas maakte Büch van dichtbij mee tijdens de reizen. Hij dacht hem goed te kennen, maar Boudewijn Büch bleek een moeilijk te doorgronden man. Hij liet zelfs dierbaren in het ongewisse over wie hij echt was en gaf zichzelf vorm door verhalen. Toch brengt Thomas Kist je dichterbij Büch door te vertellen over de reizen, de avonturen, de onvergetelijke momenten en de verhalen. De lezing zal een unieke blik geven op de bijzondere periode in De wereld van Boudewijn Büch.

Thomas Kist heeft gewerkt aan diverse documentaires, televisieprogramma’s en nationale en internationale films, waaronder 06/05, Interview, Het wapen van Geldrop, Blind Date, 2/11 Het Spel van de Wolf en onlangs Effigie, de winnende film bij het Cyprus International Film Festival.

Thomas zal op 5 juni een lezing verzorgen.


Foto: Rick David