THEATER

Bloedzus

Matzer Theaterproducties

Add to my favorites

Sa 30 November 2024

20:30 Hour

normaal € 19.00

CJP/Student € 12.50

30/11

2024

Bloedzus

Je kan niet naar haar kijken 
en mij kennen
je kan niet
naar haar kijken
en weten wie ik ben.

 
Bloedzus, de nieuwe tekst van Maaike Bergstra waarin Wendell Jaspers en Lotte Dunselman een eeneiige tweeling spelen, is een scherpe, humoristische en muzikale voorstelling. Een zoektocht naar het ontstaan en het wezen van polariteit in hechte relaties. Als twee mensen genetisch identiek zijn en tot de pubertijd als twee druppels water op elkaar lijken, dan zal hun binnenwereld ook wel gelijk zijn. Of toch niet? Hoe kan het gebeuren dat een hecht tweemans-collectief uitgroeit tot twee totaal aan elkaar tegengestelde individuen, die elkaars bloed wel kunnen drinken? Nooit eerder speelden Wendell Jaspers en Lotte Dunselman in dezelfde voorstelling. In Bloedzus brengt Madeleine Matzer, die eerder met beiden heeft gewerkt, hen samen.
 
Bloedzus is één van de laatste voorstellingen van Madeleine Matzer als artistiek leider van MATZER, voordat ze met pensioen gaat.

Over de makers
Madeleine Matzer (1958) volgde de Toneelacademie in Maastricht en richtte in 2005 haar eigen gezelschap op. Ze maakte talloze voorstellingen waaronder Knielen op een bed violen (2008), Marilyn Monroe (2010) en Gejaagd door de wind (2014). Vanaf 2021 schreef en regisseerde Madeleine Je kunt me gerust een geheim vertellen en Broos die naast een succesvolle tour langs theaters ook veel bij organisaties worden gespeeld. 

Wendell Jaspers (Burundi, 4 maart 1980) studeerde in 2003 af aan de Fontys Academie voor Drama in Eindhoven. Wendell en Madeleine Matzer werken al sinds het begin van hun carrière samen in onder andere: Tij, Knielen op een bed violen, Hokwerda’s Kind en MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend. Voor Hokwerda’s Kind ontving ze een nominatie voor de Colombina toneelprijs. Voor MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend ontving ze een nominatie voor de Theo d’Or toneelprijs. Wendell speelde verder in producties van onder andere Orkater, Toneelgroep Maastricht, &Brakema, Oostpool, NITE en ITA. Afgelopen seizoen was Wendell te zien in het succesvolle Augustus: Oklahoma van Toneelgroep Maastricht. 

Lotte Dunselman (Ruinen, 1979) studeert in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ).
Ze speelt onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, NTGent, Dood Paard, Toneelschuur Producties, Het Zuidelijk Toneel en tgECHO.
Lotte is van 2004 tot 2020 samen met Anna Schoen artistiek leider van tgECHO. Sinds 2021 is zij artistiek leider, maker en actrice bij Productiehuis Mevrouw Ogterop.
Voor de rol van Anna in De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel en tgECHO wordt ze in 2020 genomineerd voor de Theo d’Or, prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol. Voor haar rol in Volpone, door Dood Paard, ontvangt Lotte in 2017 de Colombina voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol. De solovoorstelling Zotte Zorgen wordt in 2011 genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. Lotte werkte eerder met Madeleine Matzer samen voor MATZER in het moment, 52 korte filmpjes aan het begin van Corona. Afgelopen seizoen tourde Lotte door Nederland met het succesvolle De kant van Ada.

Tickets

Credits:

Regie: Madeleine Matzer
Tekst: Maaike Bergstra
Acteurs: Lotte Dunselman en Wendell Jaspers
Compositie / Muziek: Helge Slikker
Toneelbeeld: Sanne Danz
Campagnebeeld: Eva Roefs