DANS/BEWEGING

Extra Physical

Josse Vessies/Nobody's Company

Add to my favorites

Thu 06 March 2025

20:30 Hour

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

06/03

2025

Extra Physical

In Extra Physical brengen drie dansers een etherische ode aan het buitenlichamelijke. Ze dagen het heersende, mechanistische wereldbeeld uit waarin logica andere vormen van ‘weten’ verdringt. Bewegend tussen staten van extase en scepsis, neemt hun lichaam de overhand. Ze tarten ze de zwaartekracht met zwevende objecten en intense choreografie. Vallend en zwevend gooien de dansers zichzelf tussen hemel en aarde in tableaus die aanvoelen als een soort neo-punk-maniërisme. 

Extra-Physical
is een voorstelling over het onvermijdelijke, ‘buitenlichamelijke’. Over het belang van spirituele ervaringen, extases en trips in hoe we ons wereldbeeld vormgegeven. En dat het belangrijk is om te dromen in utopieën en te verdrinken in onzichtbare energievelden. Om via een droom-realiteit dichter tot jezelf en elkaar te kunnen komen. 
Met meeslepende dans en abstracte, zwevende figuren creëert Josse Vessies een tastbare dimensie van het extra-fysieke, waarvan we het bestaan visueel niet kunnen ontkennen. De dansers bewegen zich in interactie met de de zwevende heliumwolken tussen poëtische objectmanipulatie en radicale fysieke vrijheid. Een fluïde werkelijkheid van licht en luchtigheid waarmee de dansers zich uitdrukken, maar waartegen ze zich ook rebels verzetten!

Er ligt een kleurrijke wereld van abstracte vormen achter onze werkelijkheid verscholen. Josse wil ons hiermee (opnieuw) in contact brengen, Om te tonen hoe we mogen vertrouwen op de vreemde gevoelens in en om ons lichaam. In onze harten en onze hoofden leven we tussen droomwereld en rationaliteit. Vier dit kleurrijke vermogen!

Over de maker
Als interdisciplinair maker is Josse vaak op zoek naar manieren om via abstractie en beweging dichtbij de ongrijpbare fenomenen van lichamelijke ervaring te komen. Hij gebruikt hiervoor dans, objecten en nieuwe media technologie. Hiermee probeert hij het denken en het gesprek te openen over minder duidbare ervaringen van het mens-zijn. 

Josse’s visie op objecttheater is ‘neo-materialistisch’. Zo creëert Josse in Extra Physical een wervelstorm van kleurrijke rook, schitterend folie-materiaal geïnspireerd door de esthetiek van astrale werelden, aura’s en maniërisme; het toneel voor het choreografische ritme van extase en val.
10% korting bij de Nieuwe Maker Serie
Deze voorstelling is onderdeel van de Nieuwe Maker Serie.
Bestel je van 8 Nieuwe Maker-voorstellingen een ticket dan ontvang je 10% korting.

Tickets

Credits:

Creation & Performance | Josse Vessies 
Performance | Josse Vessies, Amit Palgi & t.b.a.
Inflatables & Scenografie | Bambi van Baalen
Sound Design | Amédée de Murcia
Dramaturgie | Joris van Laak
Lichtontwerp | Grischa Runge