THEATER

All men must die

Studio Bartels

Add to my favorites

Fr 21 March 2025

20:30 Hour

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

21/03

2025

All men must die

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? 

‘Mothers of Art’ is een tienluik waarin Bartels nieuw licht op vrouwelijke, onderbelichte kunstenaars schijnt. Kunstenaars op wiens schouders Bartels werk staat. De eerste twee delen gingen over Leonora Carrington en Irma Stern (Fringe Award 2022). In het derde deel, ALL MEN MUST DIE word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische Valerie Solanas.

Kunstenaar en schrijver Valerie Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968: S.C.U.M., Society for Cutting Up Men een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0.. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat.

Eva Bartels (interdisciplinair kunstenaar) maakt expressief, interdisciplinair en onderzoekend theater waarin ze zichzelf en de wereld kritisch onder de loep neemt en niet bang is zichzelf publiekelijk in eigen voet te schieten. Haar voorstellingen zijn afspiegelingen van haar onderzoeksproces en haar zoektocht om samen nieuwe horizonten te vinden. Via verschillende media, waaronder beeldende kunst, theater, media, journalistiek, en persoonlijke verhalen vindt ze meerdere invalshoeken op hetzelfde thema. 

Voor ALL MEN MUST DIE werkt Bartels met een groep jonge feministen+ samen, om een protestlied te schrijven in een workshop onder leiding van kunstenaar Alexandra Duvekot. Op deze manier worden zij betrokken bij dit werk. Onder feministen+ valt iederéén die zich afzet tegen het patriarchaat. 

Met haar team, bestaande uit regisseur Silke van Kamp, schrijver/dramaturg Han van Wieringen en artistiek onderzoeker Carly Everaert, geeft Bartels het podium aan Valerie Solanas. Binnen De Vrije Ruimte van Via Rudolphi Producties onderzoekt ze dit derde deel in haar tienluik, met als doel om niet één antwoord te vinden, maar tot de juiste vragen te komen.

10% korting bij de Nieuwe Maker Serie
Deze voorstelling is onderdeel van de Nieuwe Maker Serie.
Bestel je van 8 Nieuwe Maker-voorstellingen een ticket dan ontvang je 10% korting.

Tickets

Credits:

Concept & Spel: Marianne Kuijper en Job Raaijmakers 
Regie: Anne Maike Mertens 
Techniek: Janine de Weerd
Muziek en Geluid: Rik Elstgeest