DANS/BEWEGING

HUNTER

16+

Courtney May Robertson

Add to my favorites

Wed 16 April 2025

20:30 Hour

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

16/04

2025

HUNTER

Verscholen in de ondergrond, aan het zicht onttrokken in een afgesloten kamer, speelt HUNTER met het verlossingsproces van een klassieke tragedie, waarbij een personage door lijden tot inzicht komt. Maar in deze tragedie voert performer en choreografe Courtney May Robertson ‘levensbevestigende monsterlijkheden’ uit op zichzélf, en haar levensgrote dubbelganger. Het duo - de een van vlees en bloed, de ander gemaakt van schuim en siliconen - brengt de interne kwellingen en extases in kaart van een individu dat in conflict is met een maatschappij die puurheid als morele standaard hanteert.

Geïnspireerd door horror, BDSM en melodrama schildert Courtney May Robertson een beeld waarin het groteske, seksuele perversie en overdaad triomfantelijke symbolen worden voor lichamelijke autonomie en empowerment. Toeschouwers worden uitgenodigd om een ruimte te betreden waarin de rigide tweedeling tussen afstoting en aantrekkingskracht verdwijnt. Courtney is ervan overtuigd dat wanneer schaamte wordt overwonnen de viscerale emotie van walging, die doorgaans wordt geassocieerd met afkeer, het vermogen heeft om te transformeren in paradoxale intrige. Voortgestuwd door een industriële soundscape gecomponeerd door 'Acidic Male', omarmt HUNTER zelfvernietiging als een daad van zelfbehoud.

" In de kern gaat HUNTER over gevaarlijk obsessief verlangen. Het soort bedwelmend verlangen dat je bij de keel grijpt, je vastpint en je leven neemt; en je laat het je vernietigen terwijl je geniet van elke seconde." - Courtney May Robertson

Over de maker

Courtney May Robertson (Schotland, 1992) is een Rotterdamse performer en maker. Na haar afstuderen in 2013 sloot ze zich aan bij Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club. Sindsdien heeft ze veelvuldig opgetreden in heel Europa in werk van onder meer Jan Martens, Connor Schumacher en Florentina Holzinger. Naast haar optreden maakt Courtney ook eigen werk; ‘the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed’ (2020) en ‘THE WOMAN DESTROYED’ (2022) zijn internationaal toerende, succesvolle voorstellingen. ‘HUNTER’ is haar nieuwste werk als opkomende maker.

10% korting bij de Nieuwe Maker Serie
Deze voorstelling is onderdeel van de Nieuwe Maker Serie.
Bestel je van 8 Nieuwe Maker-voorstellingen een ticket dan ontvang je 10% korting.

Tickets

Credits:

concept, choreography, video design & performance: Courtney May Robertson
sound design: Puck Schot (Acidic Male)
light + stage design: Manuel Boutreur
dramaturgy: Lara van Lookeren
puppet design: Ronald Schinkelshoek
wig design: Zoe Morgan
costume design: Matija Franjes
discomfort devices: BNDSN
movement assistant :Olympia Kotopolous
additional sound curation: Courtney May Robertson
creative producer: Lena Meijer
pr & communication: Jannes Heidinga
graphic design: Lejla Vala Verheus
poster image: Lisa Schamlé
co-produced by Dansateliers, Dans Brabant, ICK Artist Space & Grand Theatre Groningen
financially supported by Stimuleringsfonds Design Grant, Fonds 21, AFK & Gemeente Rotterdam
with thanks to Yoko Haveman