DANS/BEWEGING

Heartcore Kantoor (15+)

MAN || CO

Aan mijn favorieten toevoegen

Vr 18 Oktober 2024

20:30 Uur

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

18/10

2024

Heartcore Kantoor (15+)

In een hoekig, strak georganiseerd kantoor kaatst kil TL-licht tegen witte muren. Vier vrouwelijke collega’s manoeuvreren met snelle passen en krachtige gebaren routineus door hun dagtaken. De steriele en onpersoonlijke machinerie schakelt naar een moordende versnelling. 

Welkom in Heartcore Kantoor! Een plek waar het moet gaan zoals het hoort en waar het gaat zoals het moet. De collega’s voegen zich naar ongeschreven kantoorwetten. Aanpassing aan de verstikkende macho-sfeer valt hen steeds zwaarder. Hoe is dit vol te houden? Elke dag is het weer aftellen: nog 363 minuten werken, nog 362 minuten, nog 360… 

Op onbewaakte momenten sijpelen heimelijke verlangens door naar de werkvloer. Onstuitbare persoonlijke uitspattingen zetten de gang van zaken speels op z’n kop. Het knettert aan alle kanten. 
Het kantoor barst uit z’n voegen. Zal het ze lukken om in een bundeling van krachten een nieuwe werkelijkheid te scheppen? 


Dresscode
Voor de liefhebber: de dresscode voor deze voorstelling is Business Formal (niet verplicht!). Kom in je mooiste pak naar het theater of leen een stropdas uit ons rek in de foyer. 
 

Tickets

"In essentie biedt 'Heartcore Kantoor' van MAN || CO niet alleen een visueel verbluffende en energieke dansvoorstelling, maar ook een diepgaande reflectie op maatschappelijke normen, individualiteit en de kracht van collectieve expressie."

De Cultuurvlogger

"Het sterkst zijn de scènes die de vooroordelen over het kantoorbestaan links laten liggen."

Theaterkrant

"(...) een fijne mix van moderne en postmoderne dans èn acteertalent."

Dansers.nl

Credits:

Concept & uitvoering: MAN || CO 
Lisa Feij, Vera Goetzee, Susan Hoogbergen en Roma Koolen
Regie: Moniek Merkx 
Muziekcompositie: Daniel van Loenen
Decor: Sanne Lips
Kostuum: Maartje Prins
Licht: Wilfred Loopstra
Techniek: Joris Schipper
Productie: Charlot van der Meer
Zakelijk: Karin van den Berg 
Campagnebeeld: Suzanne Ranzijn
Video: Jesse Immanuel Bom
Grafisch ontwerp: Emile Feij 
Met dank aan: Daan Ottevanger