OVER THEATER INS BLAU

Theater Ins Blau is het vlakkevloertheater van Leiden.

Wij geven de ruimte aan eigenzinnige voorstellingen van nieuwe en gevestigde makers.
Jonge talenten krijgen de kans om in het Makershuis eigen producties te ontwikkelen.

Met onze programmering zoeken we de verbinding met bezoekers, die open staan voor nieuwe ervaringen.
Zowel makers, spelers als het publiek krijgen bij ons (speel)ruimte om te ontdekken en te experimenteren.

Bij Theater Ins Blau kan iedereen, van jong tot oud, genieten van theater, dans, circus, jeugdtheater, mime, muziektheater of een cross-over daarvan.

Het Makershuis van Theater Ins Blau is er voor (lokale) makers en gezelschappen, die zich willen ontwikkelen: ze kunnen er repeteren of eigen producties realiseren.

Theater Ins Blau is geen doorsnee theater: onze voorstellingen zijn er niet alleen om je te plezieren, maar ook om je te ontroeren, te prikkelen, te verwonderen, tot nadenken te zetten of zelfs je kijk op de wereld te veranderen.

In de theaterzaal – met plek voor maximaal 200 personen - zit je dicht op de actie. Op de voorste rijen kun je de spelers bijna aanraken.
Je hoort ze ademen, ziet ze zweten en voelt de intensiteit waarmee ze spelen. Maar ook hoger op de tribune ervaar je de intieme sfeer van een vlakkevloertheater. Bij ons word je als vanzelf meegezogen in het verhaal, dat zich vlak voor je op de vloer afspeelt.

Voor of na de voorstelling kun je in onze gezellige, groene foyer een drankje doen en nog even napraten over wat je hebt gezien.
Ook de spelers en onze programmeur zijn daar na afloop te vinden. Soms nodigen we een maker uit om met het publiek in gesprek te gaan.

Wie zelf dans of theater wil beoefenen, kan terecht in één van onze studio’s, waar lokale ondernemers lessen en workshops geven.