Over theater Ins Blau

We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

Theater Ins Blau

Theater Ins Blau is hét vlakkevloertheater van Leiden. Het theater biedt een gevarieerd programma met toneel, cabaret, dans, jeugdtheater, muziektheater en nog veel meer. Daarnaast bieden lokale dansscholen, de Jeugdtheaterschool Leiden en vele anderen dansles, theaterles en workshops in de studios.

Het theater heeft een comfortabele bar en foyer waar het publiek kan genieten van een drankje voor of na de voorstelling.

In september 2012 opende Theater Ins Blau zijn deuren aan de Haagweg.

De missie van Theater Ins Blau is de verbinding te vormen tussen theater als kunstvorm (in de breedste zin des woords), de beoefenaars van deze kunstvorm en het publiek.

Om deze missie uit te voeren kiest Theater Ins Blau er voor om als spin in het web te zijn. Door voorstellingen te programmeren wordt de verbinding gelegd tussen makers en publiek. Door makers samen te brengen in het Makershuis worden onderlinge banden gesmeed. Door actief de dialoog met de stad en haar inwoners te zoeken wordt Theater Ins Blau een theater van, voor en door de stad.

In 2016 is geïnvesteerd in duurzaamheid. Een theateravondje bij Ins Blau kan vanaf nu duurzaam door de LED-lampen in de zaal.