Psst, hé schatje – bewustwording creëren impact seksuele intimidatie

08-08-2024

Het klinkt onschuldig en is dan ook jarenlang als ‘niet zo erg’ bestempeld. Op straat of in een openbare ruimte nageroepen of gefloten worden. Toch heeft ook dergelijke seksuele intimidatie op straat vaak negatieve impact. Met de muzikale theatrale voorstelling ‘Psst, hé schatje’ willen Lous van Noordwijk en Theater Ins Blau bezoekers laten meedenken over hoe je bij kunt dragen aan veiligere openbare ruimten.

Psst, hé schatje is een muzikale, theatrale installatie waarin de bezoeker ervaart hoe het is om seksueel geïntimideerd te worden in openbare ruimten. In zowel de rol van slachtoffer als die van dader beweegt de bezoeker zich door kille gangen van een spannend en indrukwekkend bouwwerk, dat al aan de buitenkant aandacht vraagt voor het thema. Onderweg belandt de bezoeker in intimiderende situaties en ervaart de impact en complexiteit ervan. De voorstelling sluit af met het delen van ervaringen met medebezoekers en experts. 

Het beoogde effect van de voorstelling is bewustwording bij potentiële daders en weerbaarheid bij mogelijke slachtoffers creëren.

De nagesprekken worden gedocumenteerd en beschikbaar gemaakt voor onderzoek. De opgedane ervaring en inzichten worden gebruikt om gericht voorlichtingsmateriaal en campagnes te maken en om methoden voor gedragsbeïnvloeding te ontwikkelen.

Het project zal reizen langs stadspleinen, festivals, bij (hoge-)scholen, universiteiten en theaters.

De start van de tour is op 12 augustus.

 

Locatie en tijden:

Stadhuisplein in Leiden.

Bezoek aan de voorstelling is gratis.

12, 13, 14 en 15 augustus 2024

aanvang: 15.00u en 18.30u

 

Meer informatie op: https://www.heschatje.nl/

 

Dit project wordt ondersteund door:

Stichting Emancipator, Stichting Fairspace, Gemeente Leiden, Achmea Slachtoffer en Samenleving, Janivo Stichting

Terug naar nieuws

Meer nieuws

Theater gesloten tijdens Zomerstop

We hebben de € 40.000,- gehaald!

Doneer en zorg voor nieuwe theaterstoelen in Theater Ins Blau!

Tamara Griffioen nieuwe artistiek leider Theater Ins Blau