THEATER

Jij bent van mij - de kant van Ada

Mevrouw Ogterop

Aan mijn favorieten toevoegen
27 Januari 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.50
€ 14.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

Jij bent van mij - de kant van Ada

Tekst: Peter Middendorp
Concept en spel: Lotte Dunselman
Live muziek: Isa Zwart
Regie: Ria Marks

In 1999 werd Marianne Vaatstra op zestienjarige leeftijd verkracht en vermoord. De moordenaar, een 45-jarige veehouder, werd pas dertien jaar later gearresteerd. In 2018 verscheen ‘Jij bent van mij’ van Peter Middendorp (shortlist Bookspot Literatuurprijs, winnaar Groninger Boekenprijs). De roman is gebaseerd op de zaak Vaatstra, maar vertelt een eigen verhaal over moordenaar Tille, zijn vrouw Ada, hun kinderen en het dorp. 

Deze theatermonoloog vertelt de kant van Ada. Dertien jaar lang wist zij van niks, of wel? Had ze kunnen weten dat haar man een verkrachter was, een moordenaar? In welke werkelijkheid leefde ze? Wat was haar aandeel, wat is haar schuld? En hoe leef je door, nadat zoiets uitkomt? 

Dunselman: “Wat ik zo intrigerend vind aan Ada is haar verhouding met ‘de waarheid’. Ik kan niet anders denken dan dat ze deze naar haar hand heeft gezet, zoals wij allemààl in meer of mindere mate doen. Of het nou bewust of onbewust ging, ze heeft een andere kant op gekeken. En als ze echt helemaal van niks heeft geweten, dan heeft de waarheid háár niet aangekeken.

De monoloog, gespeeld door Lotte Dunselman, vertelt Ada's verhaal. Van de arrestatie van Tille tot de dag van vandaag: want Tille komt binnenkort vrij...

 

27 Januari 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.50
€ 14.50
Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden