THEATER

Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius

Bambie

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius
  • Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius
  • Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius
  • Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius
  • Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius

Bambie 2197 - Om en nabij planeet Moebius

Regie: Marijn van der Jagt
Muziek: Amber Docters van Leeuwen
Spel: Amber Docters van Leeuwen, Martin Hofstra, Servaes Nelissen, Jochem Stavenuiter
Met de Franse cultstriptekenaar Moebius als inspiratiebron ontvlucht Bambie de volle aarde op zoek naar verbeeldingsruimte. In de associatieve, psychedelische science-fiction van Moebius is de mens een ruimtereiziger op een onduidelijke missie in een onafzienbaar universum. Zijn hoofdpersonen belanden op verzonnen planeten waar ze welbespraakte aliens ontmoeten, aanschuiven bij intergalactische vergaderingen of per ongeluk muteren in geometrische vormen. Maar zelfs in de verste sterrenstelsels zijn er de dagelijkse, aardse problemen. Echt iets voor Bambie: fysiek geworstel dat samengaat met een grenzeloze fantasie.

Bambie werkt voor het eerst samen met theatermaker Servaes Nelissen. Livemuziek is van celliste/componist/theatermaker Amber Docters van Leeuwen, zij speelde eerder mee in Frou Frou. Martin Hofstra die eerder meespeelde in Bambie 16 valt in voor Paul van der Laan. 

OVER BAMBIE 2197
BAMBIE laat zich voor BAMBIE 2197 inspireren door de Franse cultstriptekenaar Jean Giraud (1938-2012) die zijn geld verdiende met morsig-realistisch opdrachtwerk, zoals de succesvolle reeks over cowboy Blueberry. In zijn vrije tijd zocht hij artistieke vrijheid bij zijn alter ego Moebius. 

OVER MIMETHEATERGROEP BAMBIE
Al meer dan vijfentwintig jaar maakt Mimetheatergroep Bambie geestig en meeslepend beeldend theater waarin het lichaam de spiegel is van de menselijke ziel. Absurdistisch, even dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel. Sinds de oprichting, toen kernleden Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter nog op de Mime-opleiding zaten, is Bambie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse theater.

 
Recensies
'In korte scènes zien we telkens andere personages die beland zijn op een onbekende planeet dan wel op weg of op zoek zijn naar een ander melkwegstelsel. Totaal absurdistische en heel komische fragmenten, waarin de spelers rondlopen met een bal die zich telkens op een andere plek bevindt of met een gieter op hun hoofd. Sciencefiction slapstick.' - Theaterkrant


 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden