JEUGD

Beuk! (4+)

Kim van Zeben Theaterproducties

4+
Aan mijn favorieten toevoegen
21 April 15:00 Uur
Beschikbaar
€ 16.50
€ 14.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Beuk! (4+)
  • Beuk! (4+)
  • Beuk! (4+)
  • Beuk! (4+)
  • Beuk! (4+)

Beuk! (4+)

Spel: Kim van Zeben en Rogier in ’t Hout
Regie: Bram de Goeij
Concept en tekst: Kim van Zeben, Bram de Goeij en Rogier In ’t Hout
Muziek en geluid: Simon Boer
Foto's: Sanne Peper

 
Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. Maar Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Deze hut is van haar!
Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet. Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?

Beuk! is een familievoorstelling van Kim van Zeben Theaterproducties voor iedereen vanaf 4 jaar. Een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, gevechten en komische valpartijen. Slapstick op hoog niveau, veel gooi- en smijtwerk en de dingen mógen kapot. Maar bovenal is Beuk! een ontroerend verhaal over echte vriendschap tussen mens en dier én hun gezamenlijke liefde voor de natuur. 

De makers
Actrice en poppenspeelster Kim van Zeben maakte eerder onder de vlag van haar eigen stichting de succesvolle 4+ voorstelling Eendje en in coproductie met MaxTak de ontroerende voorstelling De hond die licht gaf. Afgelopen seizoenen was zij o.a. te zien in de familievoorstellingen van Het Ro theater van Pieter Kramer (Repelsteeltje en Woef Side Story). Dit seizoen speelde Kim in 14 het Theaterspektakel de moeder van Johan Cruijff. Ook verleent ze haar stem aan tal van tekenfilmfiguren, sinds twee jaar is zij onder meer de officiële stem van Donald Duck.

Rogier in ’t Hout is naast zijn werk bij verschillende theatergezelschappen (o.a. Toneelmakerij, Kwatta) ook bekend van zijn televisiewerk bij o.a. Het Klokhuis, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de Middeleeuwen.

Regisseur Bram de Goeij heeft vele succesvolle familievoorstellingen op zijn naam staan waaronder: AaiPet (Bonte Hond), De fantastische meneer Vos (Meneer Monster) en GLIMP (Oorkaan). Samen met Kim van Zeben schreef hij de tekst voor Beuk! en regisseerde hij de voorstelling. 

Recensies
“Heerlijke, dolkomische slapstick, die de fantasie prikkelt. (…) Voor zowel kinderen als ouders is er genoeg te lachen, zonder dat het oppervlakkig wordt.”Het Parool 

“Rogier in ’t Hout en Kim van Zeben hakken, schieten, zagen, vallen, vechten en zingen voortreffelijk.”Volkskrant ★★★★

“Het trio Kim van Zeben, Rogier in ’t Hout en Bram de Goeij (regie) heeft een buitengewoon enerverende, cartooneske slapstickvoorstelling gemaakt met fysieke strapatsen, grappige houten voorwerpen, een schitterende uil-pop (van Siem van Leeuwen), vrolijke geluidjes, onschuldige flauwiteiten en speciale effecten die de kinderen op de stoelen doen wippen en waar ook nog tussen de regels door iets wordt gezegd over natuurbehoud en vriendschap tussen mens en dier.” - Theaterkrant
 

 

 

21 April 15:00 Uur
Beschikbaar
€ 16.50
€ 14.50
Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden