DANS/BEWEGING

Homme

LAVA Collective

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

Homme

Concept: Patricia van Deutekom
Choreografie:
LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom
Dans:
LAVA Collective o.a. Jefta Tanate 

Een gedurfd wankel evenwicht waarbij gevoeligheid en ongepolijste fysieke eerlijkheid samensmelten tot een poëtisch dansconcert.


Homme is een theatrale, muzikale dansvoorstelling van LAVA Collective onder artistieke leiding van choreograaf Patricia van Deutekom waarin twee karakteristieke mannelijke dansers en één live multi-instrumentalist de thema’s broederschap en manhaftigheid letterlijk en figuurlijk te lijf gaan.

Homme gaat over verbroedering en broederschap, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende, dominante alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het eerste Bijbelse verhaal van broers Kaïn en Abel. Homme is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen. Een zoektocht naar de balans in gelijkheid in geest, lichaam en karakter. Uitdagend, aftastend, gestaag opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en muziek. 

Homme is de derde voorstelling van LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Deutekom. Geloof, menselijke emoties, actie-reactie zijn terugkerende thema’s in haar werk. Wat Van Deutekom al tijdens Furia (2022) en La Despedida (2023) met een grote cast vrouwen onderzocht, diept zij verder uit met de mannelijke energie en intimiteit in Homme. 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden