MUZIEKTHEATER

Het Nut van Edo Dompelmans

Orkater/De Nieuwkomers – Simme Wouters en Jasper Stoop

Aan mijn favorieten toevoegen
11 Januari 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 19.00
€ 14.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

Het Nut van Edo Dompelmans

Concept en spel: Jasper Stoop of Simme Wouters
Tekst: Simme Wouters
Regie: Guy Clemens
Muziek: Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) en Radek Fedyk (accordeon, trompet,gitaar)

Een ode aan de vervangbare mens 
 
Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. 
 
Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. En dat dat niet zonder gevolgen blijft. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag. 
 
Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.
 
Jasper Stoop en Simme Wouters maakten bij Orkater/De Nieuwkomers hun debuutvoorstelling De dingen die begraven liggen -een ode aan de zoekende mens. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. Het nut van Edo Dompelmans is de 26e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

 

11 Januari 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 19.00
€ 14.50
Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden