THEATER (CoProducers)

Multiversum - Onlosmakelijk Verbonden

Gavin-Viano | Frascati Producties

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

Multiversum - Onlosmakelijk Verbonden

Regie en tekst: Gavin-Viano
Performance: Jasmin Suarez, Flip Zonne Zuijderland 

Vroeger toen ze klein waren, ging alles vanzelf. Zus Liane en broertje Samil spelen, kletsen, stoeien en dromen samen over wie ze worden als ze groot zijn. De kinderen hebben een levendige fantasie en doen vaak de Kleine Zeemeermin na: Liane is altijd prins Eric en Samil moet Ariël zijn. De twee zijn onafscheidelijk. Totdat de zus van Samil, zijn grote broer wordt. Liane wordt Jeff en omarmt daarmee zijn ware identiteit. Helaas gaat vervolgens de vanzelfsprekende verbinding van de kinderen verloren. 

Niet alleen Samil heeft moeite met de nieuwe identiteit van grote broer Jeff. De rest van de familie en vrienden keuren het af, doordat hun waarden clashen met de essentie van wie Jeff is. Nadat Jeff zichzelf als jongvolwassene van het leven berooft, blijft Samil achter met vragen, verdriet en twijfels. Ook hij verliest zijn levenslust. Maar dan komt zijn innerlijke kind, genaamd Kleine Samil, in opstand! Kleine Samil gaat op onderzoek uit en vindt het innerlijke kind van zijn overleden broer, genaamd Kleine Jeff.

Multiversum – onlosmakelijk verbonden is een muzikale en beeldende voorstelling, over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma. Waar blijft de verbeeldingskracht en de open blik van het innerlijke kind wanneer je als volwassene de gebaande wegen moet bewandelen? Kunnen we kinderspel opnieuw toe-eigenen om onszelf te bevrijden? 
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie

Over Gavin-Viano
Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs. In 2021 kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. 
In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd. Multiversum (Onlosmakelijk verbonden) is zijn derde voorstelling bij Frascati Producties.
 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden