JEUGD (CoProducers)

VO-LU-ME (1,5+)

Het Laagland

2+
Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • VO-LU-ME (1,5+)
  • VO-LU-ME (1,5+)
  • VO-LU-ME (1,5+)

VO-LU-ME (1,5+)

• Helaas zijn beide voorstellingen afgelast ivm ziekte •

Concept:
Karlijn Hamer, Bram van Helden & Inez Derksen
Regie: Inez Derksen
Spel: Karlijn Hamer & Bram van Helden 

Met een klein lapje stof op groots avontuur

Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Deze nieuwe Laaglandvoorstelling en het vervolg op de succesvolle voorstelling WOOSH! biedt de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste kennismaking met theater. Karlijn Hamer en Bram van Helden nemen het publiek stapje voor stapje mee in hun verbeelding.

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen Karlijn en Bram de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken: heel zacht én lekker luid!

Na afloop van de voorstelling staan ieders ogen en oren op scherp. Alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen. Dan worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat. Maker Bram van Helden vindt in hele gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden verheven.”

Recensie
“Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls, zoals ze als eens eerder deden in Woosh! Ook voor volwassenen is het mooi om te zien hoe met heel simpele middelen de verbeelding kan worden geprikkeld.” De Volkskrant (4 sterren)

“Het tweetal zit op de hurken op ooghoogte met het beoogde publiek en betrekt de nieuwsgierigen onder hen makkelijk in hun spel. Geen moment verliezen ze de aandacht van de kinderen, die begrijpelijkerwijs op het puntje van hun bankje zitten te wippen.” De Volkskrant (4 sterren)

 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden