BEWEGINGSTHEATER

Verzoeknummer (Try-out)

Golden Palace/Jessie L'Herminez

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Verzoeknummer (Try-out)

Verzoeknummer (Try-out)

Regie: Jessie L’Herminez

Spel: Lisa en Marie Groothof
 
Een tragikomische voorstelling over hopeloze vooruitzichten en kleine dagdromen
 
Golden Palace maakt al meer dan 20 jaar magisch-fysiek theater over de absurde tragiek van het leven. Dit seizoen brengt het gezelschap de voorstelling Verzoeknummer van gastregisseur Jessie L’Herminez.

Verzoeknummer
is gebaseerd op het door Franz Kroetz geschreven toneelstuk Wunschkonzert – een tekstloos, real-time toneelexperiment uit 1973. We volgen mevrouw Rasch op een schijnbaar willekeurige avond terwijl ze thee zet, tapijt tuft en naar de radio luistert. Tot de avond een onverwachte wending neemt. Kroetz schreef het stuk als aanklacht tegen het kapitalisme en was van mening dat er een revolutie zou plaatsvinden als mensen hun woede op het systeem zouden richten in plaats van op zichzelf.

Vijftig jaar later vraagt Jessie L’Herminez zich af of er in al die tijd iets is veranderd. In haar regie gaat Verzoeknummer over eenzaamheid, over het gevoel gevangen te zitten in een patroon en over de vraag hoeveel invloed we hebben op ons eigen leven. Actrices Lisa en Marie Groothof vertolken verschillende incarnaties van mevrouw Rasch in deze fysieke en beeldende voorstelling over onvervulde verwachtingen, hopeloze vooruitzichten en kleine dagdromen.

Over het gezelschap
Golden Palace maakt al meer dan 20 jaar magisch-fysiek theater over de absurde tragiek van het leven en volgens de Volkskrant doet het gezelschap dat “vlijmscherp, humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”. Dit seizoen maakt Jessie L’Herminez een voorstelling bij Golden Palace als gastregisseur. Jessie is een getalenteerde theatermaker die in 2019 afstudeerde aan de Regie Opleiding van de ATD te Amsterdam. Sindsdien heeft zij naam gemaakt met voorstellingen in een komisch-groteske fysieke speelstijl. Verzoeknummer zal worden gespeeld door Lisa en Marie Groothof. Lisa en Marie (dochters van actrice Leny Breederveld en acteur René Groothof) studeerden beiden aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam. Marie richtte met haar afstudeerklas Mimegezelschap Schwalbe op en werkte daarnaast o.a. met Moniek Merkx, Noël Fischer, Jetse Batelaan, Jakop Ahlbom en Boogaerdt/van der Schoot. Lisa was onder meer te zien bij Golden Palace, Maas, haar eigen gezelschap De Leedbewakers en speelt in de actiefilm-theaterhit Knock-Out van Jakop Ahlbom Company.
 
 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden