THEATER

Happy in Holland

ROSE stories |Theater Bellevue | Via Rudolphi Producties

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Happy in Holland
  • Happy in Holland
  • Happy in Holland

Happy in Holland

Tekst: Sun Li en Tjyying Liu
Regie: Char Li Chung
Spel: Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im

Let op: Dit is een middagvoorstelling

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Nagesprek
Opzondag 4 februari is er na de voorstelling een nagesprek in de zaal. Hui-Hui Pan (Pan Asian Collective) gaat dan in gesprek met met actrice Charlotte Ha,schrijver Tjyying Liu en Suen Ying Fung. Suen Ying emigreerde op 9 jarige leeftijd met haar familie naar Nederland waar haar vader in 1946 het eerste chinees-indische restaurant, 'restaurant Hong Kong’, in Haarlem heeft op gezet.De afgelopen jaren is zij begonnen met het schrijven van korte artikelen over haar familiegeschiedenis, om zo meer begrip op te wekken voor de achtergrond van Aziaten in Nederland.

Hui-Hui Pan is (mede)oprichter en initiatiefnemer van PAC. Als strategist en connectorwerkt zij sinds 2006 al met onderwerpen als diversiteit en inclusie. Ze spreekt zich actief uit tegen Aziatisch racisme en is een drijvende kracht achter verschillende soorten samenwerkingen binnen de Aziatische gemeenschap. PAC is een collectief van creatieven en professionals met Aziatische roots. Samen zorgen zij voor een inclusiever medialandschap.


Let op: Dit is een middagvoorstelling

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden