DANS/BEWEGING (Productiehuis Ins Blau)

BALLEN LOS (premiere)

DansBlok

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

BALLEN LOS (premiere)

Choreografie & Performance: Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek, Tessa Wouters
Tekst & Zang: Oukje den Hollander
Compositie: Enrico Meijer 

 
De wereld raast voorbij en wij razen mee. We moeten sterk staan, ons kwaad maken, geen twijfel laten zien, recht op ons doel afgaan. Onfeilbare godinnen willen we zijn. Strevend naar alle paradoxale idealen waar we als vrouw aan moeten voldoen. Je moet gewillig en volgzaam zijn, maar niet te makkelijk. Een zelfstandige leider zijn, maar altijd iedereen de ruimte geven. Je moet moeder willen worden, maar ook carrière maken. Je moet mooi zijn, maar niet te verleidelijk of bedreigend. Word niet te oud, ben niet te bot, wees nooit egoïstisch, laat geen angst zien, val op, maar niet te veel. Uiteindelijk doen we alles net niet goed genoeg. 
  
We streven altijd naar meer, beter, succesvoller en houden alle ballen hoog. Falen bestaat niet. Maar hoe lang houden we dit vol? Waarom remmen we niet af? Willen we niet verzachten, om hulp durven vragen? Het is tijd om alle ballen los te laten. We brengen een ode aan vrouwelijkheid en de kracht van kwetsbaarheid.

Een dansvoorstelling met vier onfeilbare vrouwen en de serene stem van Oukje den Hollander. 
 
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie

Over DansBlok
Collectief DansBlok bestaat uit Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek en Tessa Wouters. Herkenbare gevoelens en situaties die zij als jongvolwassen vrouwen ervaren in onze samenleving worden vertaald naar gestileerde en tegelijkertijd schurende voorstellingen en dansfilms.
 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden