JEUGD (CoProducers)

Zwerfhonden (8+)

Plan-D | Andreas Denk

8+
Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Zwerfhonden (8+)
  • Zwerfhonden (8+)
  • Zwerfhonden (8+)
  • Zwerfhonden (8+)
  • Zwerfhonden (8+)

Zwerfhonden (8+)

‘Au!’ Riep de Tsaar toen een losgeslagen hond hem zomaar in zijn been beet. Of was het de bedoeling? Zijn been verloor hij en daarmee ook de schone schijn, waarna het in de stad Poetivl tot een bloedstollende ontknoping kwam.

Zwerfhonden, is geïnspireerd op het verhaal ‘‘De hond die de tsaar in zijn been beet’’ van Toon Tellegen, uit de bundel “De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne” (uitg. Querido, 2000). 

De voorstelling laat zien waarom een doorgedraaide tsaar ooit de complete honden bevolking in Rusland uitroeide en hij alleen de herdershonden spaarde.

Zwerfhonden is een spannende, licht surrealistische dansvoorstelling met daarin meerstemmige blaffende en grommende honden koren, aria’s en duetten. Een voorstelling waarin dans en zang als gelijkwaardige partners op toneel staan, en waar het paardenvlees door de lucht vliegt. 

Hoe gaan we om met gevoelens van wraak en gebrek aan empathie? Hoe kunnen we ons ego temmen ten behoeve van een groter geheel en de mensen die ‘anders’ zijn omarmen?

PLAN D- heeft zich intensief ingezet om ervoor te zorgen dat Zwerfhonden toegankelijk is voor mensen met auditieve of visuele beperkingen. Een acteur die Nederlandse Gebarentaal spreekt, biedt voorbereidende informatie. Voor blinden en slechtzienden is er gelegenheid om vooraf de spelers en het decor te ontdekken. Gebarentaal is op een creatieve manier in de voorstelling verwerkt en er is een schrijftolk aanwezig. Voor blinden en slechtzienden is er tijdens de voorstelling een theatrale podcast beschikbaar.

Voorprogramma
In het voorprogramma 'Zwerfroute' kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met de thema’s van de voorstelling.
In het voorprogramma zijn er zeven verschillende activiteiten te doen voor kinderen. Ook is er de mogelijkheid voor slechtzienden en blinden om de performers te spreken en het decor aan te raken. Tevens kunnen zij het verhaal in de bibliotheek beluisteren. Voor slechthorenden en doven is de mogelijkheid om het verhaal van Zwerfhonden te lezen.
Het publiek komt naar de stad Tver, want er staat iets groots te gebeuren in Tver. De tsaar komt namelijk op bezoek! Dit is al 100 jaar niet voorgekomen. Het publiek arriveert opgetogen bij de stad Tver en wordt opgevangen door bewoners. Daar valt te ontdekken hoe de stad is opgebouwd en welke activiteiten er te doen zijn in Tver. Voor blinden en slechtzienden is er een persoonlijke rondleiding. Het voorprogramma vindt plaats op de begane grond en is dus rolstoeltoegankelijk.

Inloop vanaf een uur voor de voorstelling. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Kom langs en kom ontdekken!

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden