DANS/BEWEGING (Productiehuis Ins Blau)

Chapter I: I was old before I was young

Teddy shouldn't smoke

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

Chapter I: I was old before I was young

Op zoek naar troost en liefde voor je lijf

Choreograaf en danser Marijke de Vos weet als geen ander dat je maar één lichaam hebt, en daar moet je zuinig op zijn. Daarom maakt ze met haar collectief Teddy shouldn’t smoke het drieluik Body of Goodbyes, dat over dit thema gaat. Dit is deel 1: I was old before I was young

I was old before I was young is het resultaat van een onderzoeksperiode waarin De Vos en muzikant Laura Nygren (Show Pony) zich bogen over de vraag: Waarom zijn we niet wat liever voor ons lijf? We worden allemaal ouder, en zeker voor dansers en andere mensen die met hun lichaam werken, is dat soms een lastig besef. Dansers, maar ook topsporters en andere artiesten kunnen meestal, Keith Richards daargelaten, niet hun hele leven op hetzelfde niveau hun werk blijven doen, omdat vroeg of laat het lichaam protesteert.

I was old before I was young koppelt dit thema aan de hedendaagse prestatiecultuur : we willen altijd maar meer en beter, maar is het niet beter om wat zorgzamer en tederder met onszelf om te gaan?

Van 4 december t/m 28 januari neemt de interdisciplinaire dance company Teddy Shouldn't Smoke zijn intrek in ons Makershuis Kaserne Blau. Tijdens deze periode geven ze meerdere keren een publiekspresentatie waarbij iedereen welkom is. 

Let op: Deze voorstelling is op locatie in Kaserne Blau, Gooimeerlaan 25, 2317 JZ Leiden

 

 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden