DANS/BEWEGING

Whispering a Prayer

Korzo

Aan mijn favorieten toevoegen

Wo 27 November 2024

20:30 Uur

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

27/11

2024

Whispering a Prayer

In het verhaal van Whispering a Prayer staat de mens centraal: 4 dansers die worstelen in een wereld vol disbalans. In onze dagelijkse realiteit worden mensen geconfronteerd met uitdagingen zoals polarisatie door politieke beslissingen, manipulatie via sociale media, wat vaak leidt tot een verlammende aarzeling om actie te ondernemen. Met Whispering a Prayer doet Zino Schat een poging om de samenleving weer te helen door middel van zijn kunst. 
 
In deze voorstelling fungeren de dansers als individuen onder het symbool van Yottsudomoe, een krachtig en betekenisvol Japans symbool. Yottsudomoe belichaamt niet alleen de cyclische aard van het leven waarin geboorte, dood en wedergeboorte elkaar in een voortdurende dans opvolgen, maar staat ook symbool voor de veerkracht van de mens te midden van de uitdagingen van onze wereld. Het roept op tot het vinden van harmonie, begrip en constructieve oplossingen in een tijd van disbalans. 

Whispering a Prayer is een voorstelling waar geluid, beweging, en visuele kunst samenkomen, wat resulteert in een multidimensionale ervaring. Het streeft naar een interactie tussen de verschillende kunstvormen, waarbij de visuele kunst van kunstenaar Daijiro Hama fungeert als een katalysator voor zelfreflectie. Zijn projecties creëren een ervaring die het publiek uitdaagt om de gedachten over conflicten te heroverwegen om een wereld van begrip en harmonie te bevorderen. 

De keuze van Korzo en NDT
Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Zino Schat is gekozen voor 2024. Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell en Antonin Rioche gingen hem voor. 

 

Tickets