THEATER

Bloedzus

Matzer Theaterproducties

Aan mijn favorieten toevoegen

Za 30 November 2024

20:30 Uur

normaal € 19.00

CJP/Student € 12.50

30/11

2024

Bloedzus

Hetzelfde en in alles anders

Je kan niet naar haar kijken
en mij kennen
je kan niet
naar haar kijken
en weten wie ik ben.


Als twee mensen genetisch identiek zijn en tot de pubertijd als twee druppels water op elkaar lijken, hoe zit het dan met hun binnenwereld?

Na 17 jaar zonder contact komt Stella bij Tara op bezoek om haar hulp aan te bieden. Tara is ernstig ziek en Stella is als tweelingzus de enige die haar kan helpen. Maar er is veel oud zeer dat onder de oppervlakte zindert; emoties die al die jaren hebben gewacht op dit weerzien. Tara wil niet in oude rolpatronen vervallen. Ze heeft bovendien iets voor Stella verborgen wat zij haar waarschijnlijk moeilijk zal vergeven. En wat wil Stella eigenlijk écht bereiken met haar offer? Komt ze terug om te geven of om te halen? 
De eeneiige tweeling spiegelt elkaars werkelijke verlangen en legt onderhuidse motieven bloot in een bloedstollende dialoog die je van begin tot eind op het puntje van je stoel zet.

Bloedzus
is een scherpe, humoristische en muzikale voorstelling. Wat als een in aanvang hecht tweemans-collectief uitgroeit tot twee totaal aan elkaar tegengestelde individuen, die elkaars bloed wel kunnen drinken? In haar laatste voorstelling als artistiek leider duikt regisseur Madeleine Matzer in haar fascinatie met de verschillende versies de we als mens in ons hebben. Met als ultiem voorbeeld een eeneiige tweeling met hetzelfde DNA maar een compleet andere identiteit.   

In Bloedzus, geschreven door Maaike Bergstra, spelen Wendell Jaspers en Lotte Dunselman voor het eerst in hun carrière samen. Daarnaast is Bloedzus één van de laatste voorstellingen die Madeleine Matzer maakt voor MATZER, voordat ze met pensioen gaat.

Tickets

Credits:

Regie: Madeleine Matzer
Tekst: Maaike Bergstra
Acteurs: Lotte Dunselman en Wendell Jaspers
Compositie / Muziek: Helge Slikker
Toneelbeeld: Sanne Danz
Campagnebeeld: Eva Roefs