MUZIEKTHEATER

Circusnachten

Blond & Cynisch

Aan mijn favorieten toevoegen

Do 19 December 2024

20:30 Uur

Vr 20 December 2024

20:30 Uur

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

19/12

2024

-

20/12

2024

Circusnachten

Circusnachten is een magisch-realistische voorstelling over Fere: een wereldberoemde trapezeartieste met vleugels. Althans, dat beweert ze. Journaliste Jack Walser wil haar ontmaskeren tijdens een diepte-interview voor haar serie ‘De Grootste Oplichters ter Wereld’. Maar wanneer Jack Fere’s kleedkamer binnenstapt blijkt haar ratio niet bestand tegen de legendarische verhalenverteller die Fere is. Ze vertelt over haar jeugd in een bordeel, over hoe ze in een rariteitenkabinet terechtkwam en hoe ze leerde vliegen. Jack raakt zo in de ban van Fere dat ze zich als clown aansluit bij het circus. Zo begint een wonderlijke reis - van Londen naar Sint-Petersburg tot diep in de Siberische toendra - in de hoop een antwoord te vinden op de vraag: is Fere werkelijkheid of verzinsel?

Circusnachten is een wonderlijk verhaal dat de werkelijkheid doet beven en angst voor de toekomst vervangt door hoop en enthousiasme. Deze bewerking van het boek van Angela Carter is een ode aan vrouwen die ruimte innemen en aan de kracht van verhalen. Want verhalen zullen onze toekomst bepalen; of ze nu waar zijn of niet.

Over Blond & Cynisch
Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen, die in 2021 afstudeerden aan de Toneelschool in Arnhem (ArtEZ).
Blond & Cynisch maakt theatrale speculatieve fictie, waarin ze een voorstel voor de toekomst doen. Soms groot, soms klein, en altijd vanuit een intersectioneel feministisch perspectief. Hun eerdere voorstellingen ontvingen lof vanwege de combinatie van inhoudelijk engagement en een fysieke, humoristische speelstijl.

Tickets

Credits:

Naar het boek van Angela Carter
Concept, tekst en spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen
Eindregie: Jessie L’Herminez
Scenografie: Calle de Hoog
Schrijfbegeleiding: Jibbe Willems
Dramaturgie: Kyra Mol