BEWEGINGSTHEATER

Mijn Empathisch Vermogen

Niels Kuiters/Theater Ins Blau producties

Aan mijn favorieten toevoegen

Ma 06 Januari 2025

20:30 Uur

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

Di 07 Januari 2025

20:30 Uur

normaal € 15.50

CJP/Student € 12.50

06/01

2025

-

07/01

2025

Mijn Empathisch Vermogen

Een absurdistisch verhaal over de duistere kanten van empathie.

Mijn empathisch vermogen is het komische en absurde verhaal van een man die al het leed van de wereld voelt, hier niet mee om kan gaan en besluit te verdwijnen. Hij graaft een gat in zijn hotelkamer en komt terecht in een prachtige tuin vol dieren waar hij wonderbaarlijk genoeg mee kan praten. Hij besluit te blijven en de dieren te helpen, maar hebben zij zijn hulp wel nodig?

In deze fysieke tekstvoorstelling gaat mime maker Niels Kuiters op zoek naar de rafelranden van medeleven en de duistere kanten van empathie. Waar schiet het tekort? Waar sluit het de ander juist uit? Gaat empathie wel over de ander of toch vooral over onszelf? Is empathie het soort liefde dat de wereld nu nodig heeft, of is het toch vooral een grillige irrationele emotie die ons moreel kompas vertroebelt?

Niels speelde eerder bij Theater Rotterdam, Nite en de Volksbuhne. Na zijn afstuderen in 2009 van de mime opleiding speelde Niels oa bij Theater Rotterdam, Nite en Volksbühne. Ook speelde hij in de voorstelling How to build a universe van Davy Pieters die de VSCD Mime prijs won. 

Tickets

Credits:

Concept, tekst en spel: Niels Kuiters
Eindregie en schrijfbegeleiding: Sanne Nouws
Scenografie: Han Ruiz Buhrs
Geproduceerd door Makershuis Ins Blau