THEATER

An anatomy of a suicide

LENZ | Frascati Producties

Aan mijn favorieten toevoegen

Wo 29 Januari 2025

20:30 Uur

normaal € 20.00

CJP/Student € 12.50

29/01

2025

An anatomy of a suicide

Drie jonge vrouwen leven, groeien en proberen wanhopig hun pijn niet door te geven aan hun kinderen. Ze bestaan in verschillende tijden, maar hun verhaal wordt tegelijkertijd verteld. 

Carol probeert geluk te vinden in een bekrompen omgeving in het jaar 1972. Haar dochter Anna, een voormalig drugsverslaafde, zoekt stabiliteit in een onrustig 1998. Anna’s dochter Bonnie is een veelbelovende, maar emotioneel afgeschermde arts in een modern 2032. 

Drie generaties die botsen, stromen en zingen in de messcherpe, veelbekroonde toneeltekst van Alice Birch, oorspronkelijk geregisseerd door Katie Mitchell (2017). Theatercollectief LENZ en Frascati Producties brengen het stuk van Alice Birch’s voor het eerst naar Nederland, opgevoerd met een cast van negen acteurs. 


Over LENZ

Collectief LENZ (Erasmus Mackenna, Roel Pronk en Marit Hooijschuur) maakt voorstellingen op de grens tussen theater, live muziek en performance. Geïnspireerd door de underground en outsiders van de samenleving, creëert LENZ alternatieve toekomsten, soms duister en dystopisch, maar vol hoop en empathie. Terugkerende thema’s zijn sociale klasse, mentale gezondheid en eenzaamheid. Op muzikaal vlak laat LENZ zich beïnvloeden door muziekgenres als folk, heavy metal en drone.
Sinds 2021 is LENZ verbonden aan Frascati Producties in Amsterdam. Hier viel het collectief op met de muzikale moordsprookjes Sheath and Knife (Schede en Mes, 2021) en Katie Cruel (2023) en het moderne, digitale spookverhaal HAUNTOLOGY (2024). Begin 2024 ontving LENZ de Subsidie nieuwe makers van Fonds Podiumkunsten, waarmee het drietal in 2025 de eerste Nederlandse vertolking gaat maken van het bejubelde stuk Anatomy of a Suicide (2017) van Alice Birch (VK). 

 

Tickets

Credits:

van, door, met: Erasmus Makcenna, MaritHooijschuur, Roel Pronk