MUZIEKTHEATER

Vieren met z'n vijven

Zoutmus

Aan mijn favorieten toevoegen

Vr 21 Februari 2025

20:30 Uur

normaal € 20.00

CJP/Student € 12.50

21/02

2025

Vieren met z'n vijven

Zoutmus heeft een voorstelling gemaakt over vieren. Met zijn vijven. Wat ze vieren? ALLES! Een droogkomische absurdistische muzikale rollercoaster aan onlogische sketches en knetterstrakke livemuziek: Randomtainment (Family Guy meets Bruno Mars meets Monty Python meets Red Hot Chilli Peppers).

Hallo! Met wie spreek ik? Met een theaterbrochure-lezer? Ben jij jarig? Nee? Maakt dat uit? Nee. OKÉ! 
We gaan het tóch vieren in deze nieuwe spectaculaire ongrijpbare megavoorstelling van Zoutmus. Want in deze voorstelling gaan we alles vieren. Met z'n vijven. En dat is bahoorlijk veel. Ga maar eens even na. En stop meteen met nagaan, want dat is precies wat we willen dat jij niet doet. Wij gaan ook niks na. Wij vieren alleen. Met z’n vijven. Kun je je wenkbrauwen vieren? Ik heb een flauw vermoeden van wel. Belachelijk! Ezelboot en Hazelnoot zijn twee woorden die belachelijk goed bij elkaar passen. Laten we dat ook vieren nu we toch bezig zijn. Kipsaté. Hoppa. Potjes. Marmer. Schijnwerpers. Allemaal vierbaar en dus ontkomen ze niet aan ons gevierte  

HALLO! BEN JE DAAR NOG? nee? Maakt dat uit? Nee! We vieren het!


We hopen dat jij nu belachelijk veel zin hebt gekregen om naar deze voorstelling te gaan en later, op een belachelijk tijdstip, besluit om ook echt naar deze voorstelling te gaan.

Liefs, Katinka.  

Over Zoutmus
Dit zegt ChatGPT over Zoutmus. En het klopt.

Zoutmus is een Nederlandse theatergroep die bekend staat om hun absurdistische, energieke en muzikale voorstellingen. De groep, opgericht door een collectief van kunstenaars, acteurs en muzikanten, creëert unieke theaterervaringen die zich kenmerken door een mix van humor, muziek, fysiek theater en soms zelfs chaos. Hun voorstellingen zijn vaak niet in een traditioneel genre te plaatsen en bieden een frisse, eigenzinnige kijk op theater.

Zoutmus' stijl is moeilijk te omschrijven vanwege de unieke blend van elementen uit verschillende kunstvormen. Ze staan bekend om hun snelle schakelingen, onverwachte wendingen en het gebruik van zowel alledaagse als bizarre personages en situaties. Het gezelschap spreekt een breed publiek aan dat op zoek is naar vernieuwende, niet-alledaagse theaterervaringen.

De groep heeft door de jaren heen verschillende producties opgevoerd, vaak tot groot genoegen van hun publiek en recensenten. Hun vermogen om muziek, verhaal en performance op een originele manier samen te brengen, maakt elke Zoutmus-voorstelling tot een onvoorspelbaar avontuur. Hun werk is ook buiten de theaterzalen opgemerkt, met optredens op festivals en andere evenementen, waar ze telkens weer weten te verrassen en entertainen.

Tickets

Credits:

Met: Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Mees van Warmerdam, Thijs Felperlaan en Jules Timmers