JEUGD

Spoedcursus mens (8+)

8+

TG AAA

Aan mijn favorieten toevoegen

Zo 12 Januari 2025

14:30 Uur

normaal € 16.50

CJP/Student € 12.50

12/01

2025

Spoedcursus mens (8+)

Voor een coolere planeet

Een droogkomische voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar, waarin dieren per ongeluk laten zien hoe absurd mensen soms kunnen zijn.
De wereld staat op zijn kop: de aarde warmt op, dieren sterven uit en de mens, de mens, de mens... begrijpt zichzelf en vaak de ander niet meer, zo lijkt het.

Instituut "Dier” heeft na vele vergaderingen geconcludeerd: "Als de mens niet naar het dier wil bewegen, dan beweegt het dier wel naar de mens toe om hen een spiegel voor te houden." De mens moet eraan herinnerd worden dat ze de wereld niet "hebben", niet het slimst zijn en niet zomaar alles kunnen nemen zonder iets terug te geven. Daarom is de organisatie "Spoedcursus Mens" opgericht.

Na vele audities worden 6 dieren geselecteerd om te transformeren tot mens. In korte tijd zullen zij leren hoe mensen zich bewegen, gedragen en praten om zo te infiltreren en de dieren en de natuur een stem te geven. Gedurende de cursus worden de dieren geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en aannames over de mensheid, wat leidt tot verwarring, frustratie en vragen over hun deelname. Maar de tijd dringt: er staat een natuurramp voor de deur, ze moeten door!

Over de makers

TG.AAA is een theatercollectief bestaande uit: Anne Fé de Boer, Anna Keuning & Anna Nijenhuis. Samen maken we theater voor jong en oud en voor alles en iedereen. Onderwerpen die groots, onbespreekbaar of ver weg lijken, hopen we met veel humor in onze voorstellingen kleiner, tastbaarder en overzichtelijker te maken. Oprecht en eerlijk verhouden we ons tot onszelf, de wereld en de ander. We weten onze verschillende krachten te bundelen, waardoor onze voorstellingen zowel humoristisch, talig, fysiek als fantasierijk zijn. 

Tickets

Credits:

Concept & spel: Anna Nijenhuis, Anne Fé de Boer en Anna Keuning
Eindregie: Linda Zijl
Dramaturgie: Moniek Merkx
Fysieke begeleiding: Art Srisayam
Decor & kostuum: Nicky Nina de Jong 
Flyer: Anne Fé de Boer