DANS/BEWEGING

Yellow Horizon

Annemijn de Rijk/Teun Mosk

Aan mijn favorieten toevoegen

Wo 22 Januari 2025

20:30 Uur

normaal € 17.50

CJP/Student € 12.50

22/01

2025

Yellow Horizon

Yellow Horizon is zintuigelijk ervaringstheater. Fysiek desoriënterend, lijkend op een ritueel, een kans om je zintuigen op scherp te zetten en een nieuwe sensitiviteit, een nieuwe horizon te ontdekken.
We ervaren de wereld via onze zintuigen. Ogen, oren, mond, neus en handen. Allemaal hebben we een eigen set, allemaal vormen we daarmee een eigen variant van dezelfde wereld. En hoe die wereld bij ons binnenkomt, vormt op zijn beurt onze identiteit. Hoe verhouden we ons tot onze omgeving? En hoe verandert die omgeving ons? 

Voor Yellow Horizon onderzochten choreograaf en filosoof Annemijn Rijk en scenograaf Theun Mosk de principes van ruimtelijke, zintuigelijke en fysieke desoriëntatie. Yellow Horizon is geen standaard voorstelling, maar een ervaring, een ritueel eigenlijk, die je zintuigen doet wankelen. Alles komt rechtstreeks bij je binnen. Door te spelen met licht en donker, adem en perspectief is de theaterzaal een uur lang niet de ruimte die ze lijkt. Zo komen je zintuigen op scherp te staan en neem je de wereld anders waar dan je gewend bent. Danseres Noemi Calzavara, mimespeler Niels van Heijningen, en actrice Sofie Porro zijn jouw gidsen bij deze vrije val. 
We duiken diep naar binnen. Niet door diep nadenken, maar door de gebruikelijke manier waarop we de wereld begrijpen, interpreteren of toe-eigenen even achter ons te laten. Wat blijft er over als de ratio wegvalt en het lichaam overblijft? Yellow Horizon schudt onze zintuigen op en daarmee ook ons idee van ons zelf. Daar diep van binnen is namelijk nog een heel nieuwe wereld te ontdekken, een nieuwe horizon.

Let op: Een deel van Yellow Horizon speelt zich in absolute donkerte af.

 

Tickets

Credits:

Concept, choreografie: Annemijn Rijk 
Scenografie: Theun Mosk – Ruimtetijd 
Performers: Sofie Porro, Niels van Heijningen, Noemi Calzavara 
Muziek: Aura Bouw  
Kostuum ontwerp: Annemarije van Harten 
Techniek: Paul Vliets 
Creatief technisch ontwikkelaar: Cas Dekker
Assistent licht: Jurre Popping 
Decor bouw: Merijn Versnel 
Research & ontwerpteam: Floren Bloch, Rients Dijkstra, Marieke Horst, Shayna Cornelisse 
Zakelijk leiding: Laura de Vos  
Grafisch ontwerp: Tessa Meeus 
Productie: Danielle Pater

Gemaakt met financiële steun van
Chassé Cultuurfonds, Het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant, Chassé Theater, Theater de Nieuwe Vorst.