#waardig

Kunstenaar maand juni 2022 in wijk De Waard

Ervaar je dat verandering ook verbetering is in De Waard? Nieuwbouw, afbraak oudbouw, parkeerdruk. Of heeft het ook andere kanten? Kanten die niet altijd direct zichtbaar zijn. Gevolgen die misschien zwijgend geaccepteerd worden, maar meer impact hebben dan goed is. In de maand juni vindt #WAARDIG plaats in De Waard. Inzoomen op de buurt, om te kijken wat er nu daadwerkelijk gebeurt. Een zoektocht naar de werkelijke kracht van de wijk. Wat voel jij voor je wijk en hoe laat je je niet wegduwen door opgelegde vernieuwingen? Zijn alle ontwikkelingen #WAARDIG voor de Waard?

Kunstenares Julia Heslop en theatermaker Sterre de Vries strijken neer als buurtbewoners! De Britse Julia onderzoekt het fenomeen ‘gentrificatie’ in diverse Europese steden. Ze gebruikt kunst en architectuur om kritische vragen te stellen over de gevolgen van eigendomsbezit en de onzekerheid van huisvesting. Sterre is al een bekend gezicht in De Waard (FAT festival); zij is een sociaal artistiek maker die veelal werk creëert vanuit ontmoetingen. Sluit aan en ga mee de straat op! Je gaat je wijk ‘voelen’, ‘ruiken’, ‘zien’ en ‘horen’ in workshops. Een mooie ervaring voor iedereen, dus neem je oma, buur en kids mee. Laat je verrassen door de creativiteit van Julia en Sterre!

Vanaf 30 mei ontmoeten we je graag tijdens onze activiteiten en we gaan wandelen op zaterdag 4 en zondag 5 juni. Stuur ons een e-mail op sterre@fatleiden.nl. Graag met je telefoonnummer. Sterre belt je terug! Een whatsapp mag ook: 06-20091319.

Op zaterdag 2 juli sluiten we ons verblijf #WAARDIG af. Kom je langs voor een borrel met hap?

Wij zijn theatermakers van Theater Ins Blau en Theater De Generator. Als onderdeel van Festival van het Andere Theater zetten we ‘gentrificatie’ centraal. Kunst, theater en activisme verbindt; een overtuiging die wij graag positief inzetten voor en met Leidenaars.

Op www.fatleiden.nl lees je meer over dit project en over het komende FAT festival 2023.

DVtEuR15zpeAYPtCffSlULg4gUbFXIp4WFxDvpwu
ip5kAVD0Y3sqoKGbHvhRShlDsPYA3knia77LN2Fk

Festival van het Andere Theater

Ervaar nieuwe vormen van theater in je eigen wijk en het theater.

Een ode aan het publiek, de samenleving en het experiment.

Bezoek unieke voorstellingen, maak kennis met de makers en stel jezelf de vraag: is dit eigenlijk nog wel theater?

Tijdens het Festival van het Andere Theater staan we in de wijken De Kooi, De Waard en De Merenwijk in Leiden. Beleef theater door zelf mee te doen. Denk aan een wandeling langs muren, een economische tarotkaartvoorspelling of een dans die je doet door de podcast die je luistert. Meer van de klassieke theaterervaring? Bezoek Theater Ins Blau en Theater De Generator voor bijzondere voorstellingen in de avond.

Het Festival van het Andere Theater ervaar je op diverse locaties in Leiden.

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf in het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.

Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.

Ga voor meer informatie naar fatleiden.nl of volg ons op onze social media kanalen.